Kärleken är nyckeln till allt.

loveusforever

Foto och text av: Sabina Tabakovic

Nuet är alltid början på en evig kärleksresa. I dag har jag hela livet inom mig. Hela livet som hänt finns i mitt bagage. Eller så finns det inget annat kvar än det jag har just nu. Och just nu är den jag är. Den jag är nu älskar jag vilket innebär att jag alltid älskar mig själv om jag fortsätter att var den jag är i det pågående nuet. För vad är tid om inte, nu? I den yttre världen går saker sönder och denna ständiga förnyelse av förändring pågår även inom mig, i min inre värld fast på ett annat vis. Kärleken finns i min själ och den kan aldrig gå sönder, ersättas eller dödas. Kärleken finns alltid kvar som en del utav mig. Även när det regnar tårar i paradiset så växer det alltid en ny blomma. Även i den tyngsta sorgen finns det rum för kärlek. Utan kärlek hade vi inte ens kunnat känna sorg.  Jag känner mig lycklig just nu och det beror inte på något från den yttre världen. Det beror inte heller på att jag haft ett enkelt liv och att allt blev som jag tänkt mig. Att leva med kärlek från den inre världen har öppnat en port till oändligheten i universum som vi alla är en del utav. Vi borde släppa kontrollen om idealet som talar om för oss hur vi borde må när vi inte mår som vi vill. Släpp taget om dina knytnävar mot dig själv. En knytnäve kan vara tankar som ” vill vara glad nu när jag blivit bjuden på middag men det är jag inte för jag orkar inte med att vara glad och jag vill inte låtsas, borde inte gjort så, nu gör jag fel igen, varför är jag alltid sen, attans att jag aldrig lär mig, stressen att man vill mycket men inte hinner med allt, kraven om livet som aldrig blev, grubblandet om det som varit eller inte hänt. Pressen , idealet, slagen. Och ditt inre fylls av blåmärken. Till slut orkar du ingenting. Den känslan att inte orka kanske försöker lära dig någonting? Den känslan kanske vill få dig att hitta tillbaka till vem du är, just nu!
Mitt allra första råd är att släppa taget.
Men släpp taget om vad då, hur då? Det kan du lista ut själv för det är något som kommer hända naturligt inom dig själv när du börjar bry dig om dig själv. Men tänk dig att släppa taget är stillhet. Omfamna dig själv. Stanna upp. Finns det något du tycker om som du kan göra för dig själv så din själ hittar fred i alla olika situationer du ställs inför. Fråga dig själv, vem är du?
Hur ska du kunna börja älska dig själv mer om du inte vet vem du är? Ta det lugnt. Hela livet är till för oss att testa oss fram. Gör inte allt på en gång. Allt har sin tid. Och det finns alltid tid för kärlek, eller hur? Kärlek är faktiskt nyckeln till allt. Men vad är kärlek? Kärleken är tidlös. Kärlek är liv, en evig energi i den inre världen. Samma energi som skapat hela universum. Kärlek är att ge utan att tänka att man måste få tillbaka. För att ge innebär automatsikt att få. Kärlek är att bry sig om sig själv, andra och livet. Kärlek är magiskt för den kan läka den mest sorgsna själen.
Kan du låta dig själv vara kärlek, alltså vara dig själv? Kan du älska andra även om dom inte är som du? Kan du välja att fokusera på det som skapar mera kärlek?
Våra liv är en evig rörelse. En evig rytm, en ständig förändring som pågår både i den inre och den yttre världen. Försök inte att kontrollera dig själv genom att anpassa dig till ett ideal som är mycket mer komplicerat än den du är på djupet. Du är fri att vara just den du är. Du har tid att lista ut vem du är bakom alla lager av yta. Omfamna alla känslor och dina olika sätt att vara på med KÄRLEK.
Det är dags nu att förstå vad som tar din energi och vad som GER dig energi.
Hur vet jag vad som är bra för mig?
Det vet du. Du får hitta det svaret inom dig och när du hittat det kanske du kommer glömma bort det ibland. Därför kan jobbiga och bra stunder få påminna dig om att det är din uppgift att skapa fred inom dig själv oavsett vilka känslor du har just nu. Det är utmanande att må dåligt. Det kan vara riktigt tufft som en besvikelse mot allt det man vill i livet. Som om livet plötsligt tog slut och man samlar hela framtiden och allt man gjort fel till detta nu. När livet känns som mörkast ska du inte förknippa hela din existens med pressen att du borde må bättre för att nå ditt ideal av dig själv.
Men det kan även vara svårt att må bra om man inte vet hur man ska ta hand om sitt inre, om man inte lärt känna sig själv, sina behov och hur man fungerar. Du måste öppna upp och ta emot kärlek. Rikta det du ger varje dag till omvärlden även till dig själv.
Tar du inte emot kärlek och glädje så kommer du fortsätta vara våldsam mot ditt inre. Du måste lära dig lyssna på ditt hjärta genom att inte göra motstånd mot den du är just nu. Om du mår jätte dåligt för att du kanske gjorde ett misstag, du kanske är ensam i din sorg ,  du kanske känner att du slösade bort flera år av ditt liv, du kanske skäms för att livet inte ser ut som du vill ,  så kan du inte tvinga dig själv att försöka må annorlunda även om du vet att livet handlar om att gå vidare men det går inte för dig just nu. För det du mår just nu är den du är just nu, omfamna dom känslorna med kärlek och fred. Fly inte ifrån dig själv. Hur du mår just nu sammanfattar hur ditt inre liv ser ut, låt det lära dig någonting. Du behöver inte vara rädd. Kärleken och ljuset inom dig finns där och väntar på dig.
Stillhet och att våga säga sanningen om hur man känner eller vad man varit med om kan ge dig trygghet som kommer ta dig framåt. Acceptera den du är just nu och titta på hur du kan ta dig igenom den här dagen på bästa sätt. Lyssna på dina känslor dom kanske har något att lära dig om dig själv? Vad säger dina känslor om dig? Vad vill du när du mår såhär? Ge plats åt allt detta. Det som pågår i den inre världen är så viktigt.  ”Men i min fantasi vill jag ju göra så mycket idag. Träffa släkten, alla vänner, laga mat, träna, bli framgångsrik men just nu gör jag ju inget för att nå närmre det jag vill och det är också okej.”  Jag har inte förändrat världen idag men jag har lyssnat på mig själv.
Mitt recept till dig som vill bli fri, är att låta alla känslor få sin plats. Det är inte din uppgift att du måste följa varenda känsla bara för att den finns inom dig. Om du vill vara snäll mot dig själv så ska du inte kriga emot de jobbiga känslorna utan omfamna dom alltid med kärlek.  Vissa saker måste få hända av sig självt, helt naturligt.
Din hjärna, ditt hjärta och din själ vet hur -låt det bara hända. Känslorna har mycket att lära oss och är oftast viktigare än själva situationen som hände. Kanske har du råkat ut för något orättvist, hur fick detta dig att känna? Fram med sanningen, av med masken! Kärlek är universums kraft och den är gratis. Kärleken är syre för själen.
Se kärlek som livets största rikedom och du kommer bli den mest framgångsrika personen. Det är dags att upptäcka vår potential till att älska med öppna hjärtan utan att döma oss själva, våra känslor, tankar och andra människor.
Du behöver inte förändra det dåliga, läka dina demoner, dom kommer finnas där men dom kommer inte ha en stor plats om du lägger ner din tid på kärlek och saker som får dig att må bra. Kom ihåg dina styrkor när du dina svagheter sätts på prov.
Precis som när jag cyklar så måste jag trampa framåt för att ta mig dit jag vill. Vill du må bra så är det viktigt att fylla livet med saker som ger dig energi. Se en mysig film, gå till biblioteket, bada i havet, inspireras, gör något du aldrig gjort förut, res jorden runt, gör en god frukost, våga förändras, byt jobb, ändra klädstil, hitta dig själv på vägen genom livets pågående resa.
Du är ingen produkt som ska fylla en funktion. Du är en del av universum och mycket större än så.  Och visst är det skönare att vara fri än instängd i en bur utan några vingar. Upptäck världen inom dig och lev livet med mycket kärlek! Kärleken finns överallt inte bara inom dig. Visst vill vi ha fred på jorden? Det varje människa måste göra först är att börja starta fred inom sig själv. Ditt liv är kärlekens gåva.
peace/
Sabina Tabakovic

Published by

sabina_tabakovic

This blog is about the beautiful mysteries in life!